Geplaatst op

Recept: Basic Brownies

glutenvrije lactosevrije brownies

Het duurde even, maar ik heb eindelijk glutenvrije brownies gebouwd! Ik denk dat de laatste portie die ik bakte zelfs nog ‘glutenvol’ was… het werd dus wel tijd voor een nieuwe poging. Ik deed het even snel tussendoor terwijl ik het avondeten stond te bereiden, als een soort probeersel, maar was uiteindelijk onwijs verrast door het resultaat: deze vrienden zijn GOED!

Het visuele bewijs

Hoewel ik dol ben op fotografie, geef ik vaak bijzonder weinig om perfect belichte voedselfoto’s. Enerzijds omdat deze tijd van het jaar sowieso al niet super vrijgevig is in zijn (dag)lichtvoorziening. Anderzijds omdat ik het gefotografeerde voedsel in de eerste plaats maak om in mijn hoofd te schuiven.

Dus komt het heel vaak voor dat ik mijn fotomodellen pas aansnijd wanneer die bleue winterzon al lang en breed onder is, waardoor ik dus niet die ‘perfecte’ foto’s voor je kan maken. Daarom moet je me maar even op mijn blauw/groen/grijze ogen geloven als ik zeg dat je deze brownie echt nodig hebt in je leven 🙂

All you need is… niet zo veel

Om hem in elkaar te zetten heb je namelijk niet veel (tijd) nodig, hij blijft lekker klef en de stukken chocola die in het beslag rond zwerven geven een vet lekkere bite. Ik gebruikte voor dit recept de schijfjes chocolade van Taza, waar verrassend weinig gekke dingen in zitten en die heel geschikt zijn om mee te bakken – in tegenstelling tot de repen van Lovechock die ik voor mijn Bouwmeesterbars gebruik.

Zoals altijd: vrij van veel allergenen

Ik ben tot dit resultaat gekomen door dit recept te halveren qua hoeveelheden en aan te passen naar de ingrediënten die ik in huis had.

Deze mega makkelijke brownies zijn glutenvrij, lactosevrij, net niet vegan (maar misschien kun je dit oplossen met een ‘ei’ van lijnzaad) maar wel super makkelijk en heel snel klaar! Laat je het me weten als je ze gemaakt hebt? Geniet er van!


glutenvrije lactosevrije brownies
glutenvrije lactosevrije brownies
glutenvrije lactosevrije brownies
glutenvrije lactosevrije brownies
glutenvrije lactosevrije brownies
glutenvrije lactosevrije brownies
glutenvrije lactosevrije brownies
glutenvrije lactosevrije brownies
glutenvrije lactosevrije brownies
glutenvrije lactosevrije brownies

 

 

Serves 8 stukken

Recept: Basic Brownies

Yields 1 bakvorm vol brownies

10 minPrep Time

40 minCook Time

50 minTotal Time

Save RecipeSave Recipe

Ingrediënten

 • 55 gram dadelstroop
 • 160 gram ahornsiroop
 • 250 gram (witte) cashewpasta
 • 1 ei
 • 1/2 eetlepel vanille extract
 • 1/4 zout
 • 35 gram cacao (Droste)
 • 1/2 theelepel baking soda
 • 90 gram chocolade (Taza)

Instructies

 1. Verwarm je hetelucht oven voor op 180 graden
 2. Doe de dadelstroop, ahornsiroop en cashewpasta in een kom en meng goed door
 3. Roer het ei er doorheen en voeg de vanille en het zout toe
 4. Voeg de cacao en baking soda toe, mix tot een geheel en voeg als laatste de (in) stukken (gehakte) chocolade toe. Giet het mengsel in een met bakpapier bekleedde bakvorm. verdeel eventueel nog wat chocolade en zeezout over de bovenkant en bak in 30-40 minuten af

Tags

Occasions
Christmas
Winter
Summer
Courses
Brunch
Dessert
Snack
Cooking
Baking
Diet
vegetarian
lacto vegetarian
ovo vegetarian
pescetarian
Allergy
gluten free
dairy free
soy free
wheat free
seafood free
treenut free
sesame free
mustard free
egg free
7.8.1.2
14
https://joybouwmeester.com/recept-basic-brownies/